2013. április 13., szombat

Kakaó krémes palacsinta,vaníliás mártásban


                                                            

Hozzávalók a palacsintához:
•20 dkg finomliszt,
•1 csipet só,
•2 tojás,
•2 dl tej,
•2 dl ásványvíz vagy szódavíz, vagy kevés szódapor a vízhez,
•fél dl olaj.

A hozzávalókból palacsintákat sütünk,és betöltjük krémmel.

Krém hozzávalói:

•1 tojás
•3 evőkanál cukor
•1 kanál kakaó
•1 kanál liszt
•2 dl tej
•3 dkg vaj
•Vanília cukor, reszelt narancshéj

A tojást elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, lisztel, kakaóval, a hideg tejjel, és állandóan keverve sűrűre főzzük. A tűzről levéve belevegyítjük a vajat és a narancshéjat.

A kisült palacsintákra a krémből egy evőkanálnyit csíkban rárakunk,a palacsintákat felcsavarjuk,meghintjük porcukorral.
Ez a krém kb 10 palacsintához elegendő.

Elkészítjük a vaníliás mártást.

•4 dl tej,
•1 tasak vaníliás pudingpor,
•2 vaníliás cukor,
•4 tojássárgája
•6 dkg porcukor.

A krémhez, 1 dl hideg tejben elkeverjük a pudingport. A többi tejet,a vaníliával melegedni tesszük. A tojás sárgákat habosra keverjük a 6 dkg porcukorral, hozzáadjuk a pudingos hideg tejet, aztán hozzászűrjük a vaníliás meleg tejet, és mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve besűrítjük, hagyjuk langyosra hűlni.

Tálalásnál teszünk egy kevés vaníliamártást, a palacsintákat elvágjuk, felállítva a mártásba rakjuk, beszitáljuk vaníliával ízesített porcukorral, gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók