2014. január 16., csütörtök

Rumos,diós kocka


                                              



Hozzávalók:

Diós piskótához:
  • 6 tojás
  • 15 dg darált dió
  • 30 dg porcukor
  • 30 dkg liszt
  • 2 evő kanálbaracklekvár
  • 9 evő k. víz
  • 1 sütőpor. 
Krém:

·        2 vanília puding por
·        30 dg porcukor
·        6 dl tej
·        30 dkg vaj vagy rama margarin

·        24 db babapiskóta,
·        lehűtött feketekávé, rum

A tojások sárgáját a cukorral lassan hozzáadagolva a vizet, jó habosra kikavarjuk, hozzákavarjuk a lekvárt, sütőporral elkevert lisztet, diót és végül adagokban hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét. Előmelegített sütőben megsütjük. Tepsiméret: 26x36 cm.


Elkészítjük a krémet: A vanília pudingot 6dl tejben megfőzzük, hűlni tesszük.
A vajat vagy margarint kikavarunk 30 dkg porcukorral jó habosra, hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot, és jól összedolgozzuk.
A kihűlt diós lapot kettévágjuk, meglocsoljuk rummal ízesített sziruppal, megkenjük krémmel, rárakjuk a kávéba megmártogatott babapiskótát, újra krém és rátesszük a rummal meglocsolt diós lapot. Ezt is megkenjük krémmel, megszórjuk vagdalt dióval és fehér csokoládé reszelékkel. Kockákra vágva tálaljuk.

Hogy ünnepélyesebbé tegyük, felverünk egy 2 dl-es hulala tejszínt kemény habnak és mindenik tészta tetejére egy-egy rózsát nyomunk és tetejét ízlés szerint, díszítjük.


Nagyon finom sütemény,torta helyett is megfelel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók