2014. február 13., csütörtök

Diós piskóta


Hozzávalók:
6 tojás
15 dkg darált dió
30 dkg porcukor
30 dkg liszt
9 evőkanál víz
1 csomag sütőpor
2 evőkanál barack lekvár(el is maradhat)


A tojások sárgáját a cukorral lassan hozzáadagolva a vizet,jó habosra kikeverjük,hozzákeverjük a lekvárt,a sütőporral elkevert lisztet,diót,végül a habbá vert tojásfehérjét.
Előmelegített sütőben,25 cm formában tűpróbáig sütjük.180 fokon 40 perc,de függ a sütőtől.

Ez a piskóta kilenc tojásból átszámítva a többi hozzávalót, 26 x 34 cm formában készült, könyv tortához.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók