2014. február 8., szombat

Elefánt szem



Sütünk egy 4 tojásos kakaós piskótát.
Hozzávalók:
4 tojás
8 evőkanál porcukor
7 evőkanál liszt
1 evő kanál kakaó.

A piskótát felcsavarjuk,de előtte a következő krémet kenjük rá :
20 dkg pirított diót megdarálva,forró tejjel leforrázunk.20 dkg vajat ízlés szerinti porcukorral(20-25 dkg)jól kikavarjuk,összevegyítjük a kihűlt dióval és 10 dkg kókuszreszelékkel.Miután a piskótát megkentük krémmel,ráhelyezünk 2 egész banánt,és felcsavarjuk.Tetejét megkenjük csokoládé mázzal és meghintjük kókuszreszelékkel.

Hideg máz :3 kanál kakaót 12 dkg cukorral,3 kanál olajjal,2 kanál fövő vízzel simára keverjük és egyenletesen felkenjük a sütemény tetejére,majd kókuszreszelékbe forgatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók