2014. február 19., szerda

Epres piskótarolád


Piskótához:
6 db tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukorból piskótát készítünk.
Krém:
1 csomag eper ízű pudingpor
 fél liter tej
 15 dkg vaj
 15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál eperlikőr
 30 dkg eper.

A pudingot főzd meg a leírás szerint. Amíg hűl, a többi cukrot a vajjal keverd habosra. A már hideg pudingot keverd össze a habos, cukros vajjal és a
likőrrel ízesítsd (el is maradhat) Szép egyenletesen simítsd a krém kétharmadát a piskótára, majd csavard föl. A többi krémmel vond be körös-körül, villával cifrázd meg, és tedd a hűtőbe dermedni. Tálalás előtt
szeleteld fel, díszítsd ki eperszemekkel, esetleg néhány csepp eperszörpöt petyegtess a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók