2014. február 8., szombat

Fahéjas,rahátos kalács




FAHÉJAS RAHÁTOS KALÁCS

Hozzávalók:
1/2 kg liszt
5 dkg cukor
1 tojás
1 tojássárgája
1 evőkanál rum
késhegynyi só
reszelt citromhéj
7 dkg vaj
2 dkg élesztő,tej.
Tölteléknek:rahát,fahéj.
Tojás a lekenéshez.

Az élesztőt kevés cukorral,két kanál lisztel,1 1/2 dl tejjel megkelesztjük.A többi cukrot a tojással,tojássárgájával,rummal,sóval,citromhéjjal együtt tálba tesszük.Hozzáadjuk a kovászt,lisztet,és még annyi tejet,hogy a tészta ne legyen lágy,és jól kidagasztjuk.
Amikor már hólyagos,kis adagokban belekeverjük az olvasztott vajat és jól összedolgozzuk.
Kétszeresére kelesztjük.
Lisztezett deszkán átgyúrjuk,a tésztából elveszünk egy negyed részt,a többit kinyújtjuk és megrakjuk darabokra vágott raháttal majd feltekerjük.Zsírozott kalács sütő formába középre tesszük.
A megmaradt tésztát kinyújtjuk,megkenjük olvasztott vajjal vagy olajjal,meghintjük cukrozott fahéjjal és felcsavarjuk.Darabokra vágjuk és a kalács végéhez beillesztjük.
Megkenjük felvert tojással,újrakelesztjük és előmelegített sütőben megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók