2014. február 8., szombat

Habos roló




Hozzávalók:
3o dkg liszt
10 dkg vaj vagy 15 dkg margarin
2 tojás
3 kanál tejföl
kis só,1 kiskanál ecet.

A vajat vagy margarint nagyon habosra kikavarjuk,és hozzávegyítünk 10 dkg lisztet,jól eldolgozzuk.Nem tesszük hideg helyre,hogy kenhetően puha maradjon.
A többi anyagból puha rétestésztát gyúrunk,és a deszkán addig gyúrjuk,amíg már nem ragad és jól hólyagzik.Kinyújtjuk,rákenjük a lisztes vajat,és szorosan felcsavarjuk.A rudat középen kettőbe vágjuk,a végeket kissé benyomkodjuk,és vékonyra nyújtjuk.Forró késsel egy-másfél cm széles csíkokra vágjuk.A csíkokat felcsavarjuk a rolósütő formákra és tepsibe rakjuk.Felvert tojással óvatosan lekenjük.
Kissé odanyomjuk a tepsihez,hogy ne guruljanak.Jól kiforrósított sütőbe toljuk.Néhány perc múlva a lángot mérsékeljük,különben hamar megég és nem sül jól át.A rolókat még melegen lehúzzuk a formákról,és behintjük porcukorral.
Tálalás előtt nyomózsák vagy levágott sarkú műanyag zacskó segítségével megtöltjük az előkészített habbal.
A töltést úgy végezzük, hogy a tekercseket mindkét végükről félig töltjük.
Körülbelül  4 dl tejszín kell hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók