2014. február 14., péntek

Házi csoki


Hozzávalók:

1/2 kg cukor
10 dkg kakaó
25 dkg tejpor
10 dkg vaj
1 ostya lap.

Ízesítőnek:
10 dkg vagdalt dió
10 dkg mazsola,(én ennyit tettem mert szeretjük ha van benne ropogtatni való,lehet kevesebbet is)még lehet kimagozott rumos meggyet,pörkölt diót,kandírozott narancshéjat,rum aromát,kinek mi tetszik.

A tejport és kakaót külön-külön átszitáljuk.
A cukrot 2 dl vízzel főni tesszük.Forrástól számítva 3 percig főzzük.Kanalanként belekeverjük a kakaót,és újabb három percig főzzük.A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat,belekavarjuk,majd apránként hozzádolgozzuk a tejport,majd a dióbelet és a mazsolát.Egy ostyalapot kettőbe vágunk tepsibe helyezzük hogy szép egyenletes legyen,és betöltjük a csokoládét,hiányában,vajazott tepsibe vagy deszkára öntjük.Amikor megkeményedik,darabokra vágjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók