2014. február 13., csütörtök

Joghurtos,gyümölcsös szelet


Hozzávalók a piskótához :
5 db tojás
20 dkg cukor
20 dkg liszt
kevés szódabikarbóna.

A tojásfehérjéket a cukorral felverjük kemény habnak,sorra hozzáadjuk a tojássárgákat,tovább verve fehéredésig.Hozzátesszük az átszitált lisztet,szódabikarbonát és előmelegített sütőben 26x36 cm-tepsiben megsütjük.

Krém:5 dl erdei gyümölcsös joghurt,
10 dkg porcukor,
1 citrom reszelt héja,
1 cs zselatin,
2 dl tejszín.
Lekvár,gyümölcsök.

A zselatint beáztatjuk 1 dl joghurtban.
A maradék joghurtot a porcukorral kikeverjük,hozzáadjuk a citromhéjat,és a felmelegített zselatint és hűtőbe tesszük.
A tejszínt kemény habbá verjük.Amikor a joghurt massza kocsonyásodni kezd kanalanként a tejszínbe keverjük.A piskótát megkenjük lekvárral,rásimítjuk a krémet és megrakjuk bogyós gyümölcsökkel.(fekete-piros ribizli,áfonya,málna,szeder)
2 cs piros színű torta zselét a tasakon leírtak alapján elkészítjük és ráöntjük a gyümölcsökre.

Hűtőbe tesszük amíg a zselé megkeményedik.
Nagyon finom,könnyű,nem édes sütemény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók