2014. február 24., hétfő

Madárfészek


 Hozzávalók a linzertésztához:

35 dkg liszt
15 dkg porcukor
3 tojássárgája
15 dkg vaj
1 csomag sütőpor
1 vanília cukor
2-3 kanál tejföl
1 citrom reszelt héja .

Hab : 3 tojásfehérje, 25 dkg porcukor.

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, tojást,sütőport, citromhéjat, vaníliacukrot és annyi tejfölt, hogy puha tészta legyen. Késfoknyi vastagra nyújtjuk, és tetszés szerinti kerek formákra vágjuk.

A tojásfehérjét felverjük, fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, majd vízgőz fölé helyezzük és tovább verjük amíg kemény selymes lesz.
 Ezután nyomózsákba tesszük,és a linzerkarikákra formázzuk. 150 fokon légkeveréssel, inkább szárítjuk, mint sütjük .
Mikor megszáradtak a közepébe lekvárt nyomunk.
Olvasztott csokoládéval díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók