2014. február 8., szombat

Sajtos pogácsa




  Hozzávalók:

50 dkg liszt,
25 dkg vaj vagy  margarin
1 csapott evőkanál só
3 dkg élesztő
1 kiskanál cukor
2 tojássárga
2 evőkanál tejföl
20 dkg sajt reszelve.

1 tojás felverve, a pogácsák lekenéséhez.

A sajtból meghagyunk a pogácsák tetejére, az élesztőt kevés cukros langyos tejben felfuttatjuk, majd  a többi anyagokkal jól kidolgozzuk. Meleg helyen duplájára meg kelesztjük Amikor megkelt lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, felvert tojással lekenjük, megszórjuk a reszelt sajttal .Pogácsa szaggatóval ki szúrjuk, és 180 fokon szép aranysárgára sütjük.

Ennek a pogácsának előnye, hogy hamar van az elkészítése, nem kell hajtogatni és nagyon finom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók