2014. március 19., szerda

Almás pite



Hozzávalók :
50 dkg liszt
20dkg zsír vagy 25 dkg margarin
7 kanál tej
3 kanál cukor
1 citrom héja
1 csomag sütőpor
1 tojás,kis só.

Tölteléke : 1,5-2 kg alma,ízlés szerint cukor,fahéj.Kevés morzsa.

A tésztát összegyúrjuk,negyedórát pihentetjük.
Az almát megtisztítjuk,megreszeljük,ízlés szerint cukrot és ízesítőt adunk hozzá,megpároljuk,majd kihűtjük.

A tésztából két lapot nyújtunk, egyiket tepsibe tesszük, megszórjuk morzsával, rárakjuk egyenletes rétegben az almát, vékonyan megkenjük barack lekvárral majd a másik lapot tepsiméretűnél nagyobbra nyújtjuk, rácsosan bevagdossuk és a nyújtófa segítségével rátesszük az almára.Széleit levágjuk, újra kinyújtjuk és virágszaggatóval virágokat szúrunk ki, rárakjuk a tésztára, felvert tojással lekenjük, 180 fokon, előmelegített sütőben, megsütjük.

2 megjegyzés:

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók