2014. március 15., szombat

Kakaós perec



KAKAÓS PEREC

Hozzávalók :
60 dkg liszt
1 kocka élesztő(2,5 dkg)
4 dl tej
4 evőkanál étolaj
2 csapott evőkanál kakaó
10 dkg cukor
csipetnyi só
1 citrom reszelt héja
1 vanília cukor.

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk.
Egy tálban a hozzávalókat jól összegyúrjuk,hozzátesszük a felfuttatott élesztőt és jól kidagasztjuk,amíg a tál falától elválik.
Ekkor két fele vesszük ,az egyik részbe beledagasztjuk a tejjel elsúrolt kakaóport,és duplájára kelesztjük.
Miután megkelt külön külön egyforma téglalap alakúra kinyújtjuk,egymásra tesszük és felcsavarjuk.Koszorúba hajtjuk ,a tésztát 2-3 cm-ként bevagdossuk,felvert tojással lekenjük és kelni tesszük.Mikor megkelt újra lekenjük tojással és előmelegített sütőben szép aranybarnára megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók