2015. május 19., kedd

Mintás piskótatekercs


Hozzávalók:

5 tojás
10 evőkanál cukor
10 evőkanál finomliszt
2 evőkanál kakaó

Krémhez:

1 vaníliás pudingpor
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
3 dl tej

2 db lion, vagy kókuszos rolád


A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, 2-3 részletben hozzákeverjük a cukrot, és a habot tovább verjük, míg fényes, kemény lesz. Ekkor egyenként óvatosan belekeverjük a tojás sárgákat és kanalanként a lisztet, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
Egy 28 x 40 cm tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztából kiveszünk egy keveset habzsákba, és a tepsibe össze-vissza vonalakat készítünk.


A megmaradt tésztát visszatesszük a többi masszához, hozzákeverünk két kanál átszitált kakaót, szépen eldolgozzuk és rásimítjuk a bemintázott világos piskótára.


Szépen elsimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A sütésnél arra vigyázzunk, hogy a tészta ne száradjon nagyon ki, mert akkor nem lehet szépen felcsavarni.

2 kanál cukrot elkeverünk fél dl vízben, rummal ízesítjük és ecsettel rákenjük a megsült piskótalap barna felére.



A krémhez a tejben a pudingport megfőzzük, a vajat a porcukorral kihabosítjuk és a kihűlt pudinghoz, keverjük.
A krémet a kihűlt piskótára simítjuk, ráhelyezzük a félbevágott roládokat és felcsavarjuk.



Két órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.

2 megjegyzés:

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók