2015. október 27., kedd

Mogyorókrémes sütemény



Hozzávalók:
Sárga piskótához:

6 tojás
12 kanál cukor
12 kanál liszt

Barna piskótához:
3 tojás
6 kanál cukor
4 kanál liszt
2 kanál kakaó

Krémhez:
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
200 g kétszínű mogyorókrém
2 dl tejszín
2 kanál rum

Tetejére: olvasztott csoki

A sárga piskótához a tojásfehérjéket a cukorral, felverjük kemény habnak, egyenként hozzákeverjük a tojás sárgákat, majd az átszitált lisztet. 180 fokra előmelegített sütőben 26x36 cm-es tepsiben, megsütjük.

A barna piskótát ugyanígy készítjük, végül hozzáadjuk az átszitált kakaót, ugyanakkora tepsiben sütjük, mint a sárga piskótát.

A krémhez a vajat a porcukorral kihabosítjuk, kanalanként hozzákeverjük a mogyorókrémet, hozzáadjuk a rumot, majd a felvert tejszínnel összeforgatjuk.

Összeállítjuk: A sárga piskótát kettészeljük, az egyik lapot tálcára tesszük, rákenjük a krém egyharmadát, szépen elsimítjuk, rátesszük a barna piskótát, újra krém, rá a másik sárga piskótalap és azt is megkenjük krémmel. Olvasztott csokival megcsíkozzuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók