2015. november 15., vasárnap

Meggyes kalács


Hozzávalók a kalácstésztához:
60 dkg finomliszt
3 dl tej
1 egész tojás, egy sárgája
6 dkg olvasztott vaj
4 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
Kevés só (5 g)

Töltelékhez:

1 meggybefőtt
1 vaníliás puding
5 evőkanál cukor

A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, amibe belemorzsoljuk az élesztőt, felöntjük langyos, cukros tejjel és letakarva állni hagyjuk, amíg felfut az élesztő.
A tészta hozzávalóit kidagasztjuk meleg helyen kétszeresére, kelesztjük.


A töltelékhez a meggykompót levében, hozzáadva a cukrot, megfőzzük a pudingot, még melegen belekeverjük a meggyszemeket és lehűtjük.



180 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.





4 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Köszönöm szépen,igen,nagyon finom,érdemes kipróbálni! :)

      Törlés
  2. Finom lehet a pikáns meggytöltelékkel. Csodásan formáltad meg!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Vicuska, nálunk nagy kedvenc a meggyes töltelék, nemcsak kalácsban, de nagyon feldobja ez a kicsit savanykás töltelék!

      Törlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók