2016. június 14., kedd

Epres és meggyes sütik, leveles tésztából


Hozzávalók:

1 csomag fagyasztott leveles tészta, 800 g
1 vaníliás pudingpor
3 dl tej
3 evőkanál cukor
1 vaníliás cukor

Meggy és eperszemek

A pudingport a cukrokkal a tejben megfőzzük, és langyosra hűtjük.

A fagyasztott leveles tésztát kiolvasztjuk, és 10 cm-es négyzetekre vágjuk.
A meggyes tésztához, a négyzeteket háromszög alakúra hajtjuk és a képen, látható módon, a két szélén 1 cm-t nem egészen bevágunk, majd kinyitjuk, és a tésztaszéleket átvesszük a másikon, és egyenletesen odaigazítjuk az alsó laphoz.
Mindenikre teszünk egy kiskanál pudingot és beleszúrunk egy meggyszemet.



 Az epres tésztához, is 10x10 cm-es négyzeteket vágunk, mindenik négyzet sarkánál 1 cm-t meghagyva bevágjuk a képen, látható módon.
Pudingot kanalazunk rá, szépen elsimítjuk és a négy sarkára 4 kisebb szem epret, teszünk, és a levágott részt a töltelék közepére hajtjuk, ráteszünk egy szem epret.



Mindkét tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, lekenjük felvert tojással és 200 fokra előmelegített sütőben, megsütjük. Nekem 15 perc kellett, de függ a sütőtől.
 Forrón vaníliás porcukorral beszitáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók