2016. július 5., kedd

Cseresznyés kevert sütemény




Hozzávalók:

20 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 tasak vaníliás cukor
6 tojás
25 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
1 sütőpor
fél dl tej

80 dkg cseresznye

A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadva a tojások sárgáját, közben mindenikkel símára keverve. Hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet, citromhéjat összeforgatjuk és kb. fél dl tejjel higítjuk.
Végül a tojásfehérje keményre felvert habját keverjük hozzá óvatosan, hogy a hab ne törjön össze.
Sütőpapírral bélelt 22x30 cm-es tepsibe öntjük, tetejére rakjuk a kimagozott cseresznyét, 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Tepsiben hagyjuk kihűlni.
Vaníliás cukorral megszórva tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók