2016. október 24., hétfő

Kavart almás sütemény



Hozzávalók:

4 tojás
20 evőkanál cukor
20 evőkanál étolaj
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
30 evőkanál liszt
20 evőkanál tej

Töltelékhez:

2 kg alma
Fahéj
Cukor ízlés szerint, ha savanykás az alma

A almát lereszeljük, levétől kicsavarjuk, 10-15 percig dinszteljük és hűlni tesszük.

A tojásokat a cukorral kanalamként adagolva az olajat kikeverjük, hozzákeverjük a tejet, citromhéjat, vaníliáscukrot végül a sütőporral elkevert lisztet, ha nem elég sűrű a tészta, tegyünk hozzá még lisztet, amíg piskótaszerű tésztát kapunk.
A tészta kétharmadát 25x33 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, szépen elsimítjuk, egyenlően rárakjuk az almát beszitáljuk fahéjjal, ráöntjük a megmaradt tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Nekem 40 perc de függ a sütőtől, amíg a tészta teteje szép barna lesz.
Tepsiben hagyjuk kihűlni, vaníliás porcukorral beszitáljuk.

2 megjegyzés:

  1. Mennyi tej kell bele? Nincs a hozzávalók között.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 2o evőkanál tej kell bele, nagyon szépen köszönöm, hogy rákérdeztél, már oda is írtam a recepthez :)

      Törlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók