2018. április 1., vasárnap

Karamelles- diós szelet









Hozzávalók a lapokhoz:

9 tojás
15 evőkanál cukor
9 evőkanál víz
15 evőkanál liszt
9 evőkanál darált dió
1 tasak sütőpor

Krém:

2 vaníliás pudingpor
6 dl tej
2 evőkanál liszt
25 dkg vaj
20 dkg cukor
Fél dl rum

Máz:
3 tojássárgája
10 dkg cukor

Karamell: 30 dkg cukor

A tojások sárgáját a cukorral, kanalanként adagolva a vizet, fehéredésig keverjük.
A tojásfehérjét felverjük kemény habnak.
A darált diót és a sütőport összekeverjük a lisztel, majd a felvert tojás sárgájához keverjük. Óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot.
Én hogy hamarabb legyen, 3 db sütőpapírra kirajzoltam egy 26x36 cm-es tepsi méretét, a tésztát egyenlően elosztottam rajta. 



Tepsi hátuljára tettem majd 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel 15 perc alatt egyszerre mind a három lapot megsütöttem.


A krémhez a pudingot a cukorral, liszttel elkevertem, hozzáöntöttem a tejet és állandó keverés mellett besűrítettem.
A vajat kihabosítottam, és a kihűlt pudingos krémet kanalanként hozzákevertem, végül belekevertem a rumot.
A karamellhez a cukrot megpirítjuk szép arany barnára és a kihűlt két lapra rákenjük, gyorsan dolgozunk vele, mert a cukor hamar megköt.


Az egyik cukros lapot tálcára helyezzük, rákenjük a krém felét, rátesszük a másik cukros lapot, a cukros felével felül, rákenjük a krém másik felét, beborítjuk a harmadik lappal.
A tojás sárgákat kikeverjük a porcukorral és szép egyenlően rásimítjuk a sütemény tetejére. Hogy mutatósabb legyen, 5 dkg csokit felolvasztunk és becsíkozzuk a sütemény tetejét.
Ez a sütemény kell, álljon másnapig, hogy a karamell a krémtől tudjon megolvadni, ami átitatja a lapokat és ettől lesz különleges finom ez a sütemény, látszik is, hogy a két alsó lap milyen szépen megbarnult ahogy a karamell ráolvadt.

Nagyon finom, kiadós sütemény

Megjegyzés: Akinek nincsen lehetősége a légkeveréssel való sütéshez, jobb ha egyenként keveri ki és süti meg a lapokat. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók