2014. február 14., péntek

Karamelles-diós szelet



KARAMELLES DIÓS SZELET

Hozzávalók a tésztához:
3 tojás
3 evőkanál víz
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
3 evőkanál darált dió
3 g sütőpor.(Egy tasak sütőpor három részre osztva)

Ebből az adagból három piskóta lapot sütünk 26x36 cm-es tepsiben. ( A hozzávalók egy laphoz vannak megadva)
A tojásfehérjéket felverjük kemény habnak,sorra hozzáadjuk a sárgákat és a vizet(egy sárga egy kanál víz)majd hozzátesszük az átszitált lisztet és a sütőport.Lehet egyben is sütni és három lapra szelni,én külön sütöttem hogy szép egyenlőek legyenek a lapok.

A krémhez:
6 dl tej
2 tejszínes pudingpor
25 dkg vaj
20 dkg cukor
pár csepp rumaroma.

A mázhoz:
3 tojássárga,10 dkg porcukor.

Cukormáz: 30 dkg cukrot karamellizálunk és rákenjük két megsült és kihűlt lapra.Ez a két lap lesz az alsó és a középső,erre jön a krém,a krém megolvasztja a cukormázat, az pedig átitatja a piskótát,ettől lesz különlegesen finom sütemény.

Krém:6 dl tejben a pudingot megfőzzük.
25 dkg vajat kikavarunk 20 dkg porcukorral és kikeverjük a kihűlt pudinggal,majd hozzákeverjük a rum aromát.
A krémet rákenjük a két karamelles lapra, egymásra helyezzük őket, majd befedjük a harmadikkal.
Máz:A tojássárgákat jól kikeverjük a porcukorral és szépen rásimítjuk a tésztára.Felolvasztunk 5 dkg tejcsokoládét,vékony sugárban rácsurgatjuk a mázra.

Ez a sütemény jó ha áll legalább másnapig hogy tudjon a karamell cukor elolvadni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók